Erdoğan dediğini yaptı: Zübükler ortada kaldı

Edinilen bilgilere göre, 31 Mart yerel seçimlerinin hemen sonrası muhalefet yönetiminde bulunan bazı belediyeler, AKP’ye geçmek için talep iletti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Şimdi zamanı değil” diyerek genel merkez yönetimine beklemeleri konusunda talimat verdiği öğrenildi. AKP kaynakları, seçimlerin hemen akabinde partiye katılım için gelen taleplerin seçmen iradesini zedeleyeceğini, bu yüzden Erdoğan’ın bu konuda hassas davrandığını kaydetti. Seçimlerde farklı partiden ya da bağımsız olarak aday olan, ancak seçim propagandasını, “Kazanırsam zaten AK Parti’ye geçeceğim” söylemi üzerine kuran başkanlar tarafından da birçok katılım talebi geldiği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ise bu başkanların partiye katılımını uygun görmediğini, şimdilik bu başkanlara kapıları kapattığı ifade edildi.

Türkiye gazetesinden Emrah Özcan haberine göre, izlenen genişleme stratejisinde, partinin 22 yıllık iktidarı boyunca ürettiği politikalar ön planda tutuluyor. Belediye başkanlarının hiçbir şaibeli ve şüpheli işe karışmamasına dikkat ediliyor. 2019 yerel seçimlerinden 2024 yerel seçimlerine kadar 50’ye yakın belediye AKP’ye geçmişti. Bu dönem bu sayının daha da üstüne çıkılabileceği konuşuluyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 21 Şubat’ta partisinin yerel seçimler için düzenlediği Afyonkarahisar’da konuştu. Erdoğan burada yaptığı konuşmasında muhalefete ‘Zübük’ çıkışında bulundu. Erdoğan, “Türkiye, bir önceki seçimlerde her konuda atıp tutan verdiği sözleri inkar eden zübük siyasetçi tiplerini gördü tanıdı. Belediyelerde de şehrine yıllar kaybettiren başkanlar oldu. Her konuda atıp tutan adayları kendi haline bırakın. Onlar kendi tiyatrolarını çeviredursun” dedi.

İLGİLİ HABER:

Bu konuşmanın ardından siyasette başlayan ‘Zübük’ tartışmasında Odatv yazarı Hürrem Elsmasçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sürekli dile getirdiği “Zübük” siyasetçiyi kaleme aldı. Elmasçı, “Erdoğan’ın dilinden düşmüyor.. Kim bu Zübük siyasetçi.. Gazetecilikten bakanlığa…” başlıklı köşe yazısında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Zübük olarak bahsettiği siyasetçinin Yeniden Refah Partisi’nin Ankara adayı Suat Kılıç olduğunu yazmıştı.

Daha sonra da birçok siyasetçinin yerel seçimler öncesi seçilebilmek için AKP’den istifa edip başka partilere geçtiği ve ardından AKP’ye dönmek istedikleri gündemde tartışılmıştı.

Author: Seher Alp

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir